Domeniul Ghergani

Lansarea albumului „Domeniul lui Ion Ghica de la Ghergani” (Editura Istoria Artei, colecția Familii istorice, 2016) este prilejuită de sărbătorirea a 200 de ani de la nașterea omului politic, diplomatului, scriitorului și președintelui Academiei Române, Ion Ghica (1816-1881). Evenimentul are loc incepand cu ora 16:00, in prezenta autoarei, dr. Ruxanda Beldiman si a membrilor familiei Bossy, urmasii familiei Ghica si proprietarii actuali ai domeniului. Vor mai lua cuvantul: istoricii Georgeta Filitti, Matei Cazacu si arh. Serban Sturdza.

Albumul are 112 pagini, este format 20 cm x 20 cm, duotone si color. 

Ion Ghica (1816, București-1897, Ghergani), de la a cărui naștere se împlinesc 200 de ani în 2016, a fost inginer de mine prin formație, scriitor și memorialist de excepție, a devenit prim-ministru, a fost ales senator și diplomat, guvernator al insulei Samos ca reprezentant al Curții Otomane, președinte al Academiei Române.

Ghergani, loc mitic al literaturii române, unde au văzut lumina zilei „Scrisorile” lui Ion Ghica era în secolul al XIX-lea o curte boierească în plină transformare, înconjurată de un parc romantic. Localitatea era situată aproape de jumătatea drumului între București și Târgoviște în plină câmpie pe care mai existau încă resturi din Codrul Vlăsiei.

Refuncționalizarea culturală și memorialistică a ansamblului - conac, capelă, parc - dorită de urmașii lui Ion Ghica, actualii proprietari, se sprijină pe proiectul de restaurare și reabilitate conceput de arhitectul Șerban Sturdza, împreună cu biroul de arhitectură Prodid, în respectul monumentului istoric și al spiritului locului. 

Albumul nu este comercializat de către Editura Istoria Artei, tirajul fiind preluat integral de familia Ghica. Puteți transmite comenzile dvs. în rețeaua de librării Cărturești.

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.