Prezentare

Asociația Istoria Artei a fost înființată în 2011 în scopul organizării unor programe de educație non-formală în domeniul culturii (istorie, istoria artei, pictură și meșteșuguri, protejarea patrimoniului).

Dacă în primii ani ne-am îndreptat eforturile către copiii cu vârste între 4-11 ani, publicul nostru s-a diversificat pe măsura participării familiilor la programele oferite: conferințe, tururi ghidate, cursuri. În prezent, de coordonarea activităților pentru copii se ocupă istoric Alina Havreliuc.

Datorită succesului avut în 2012 cu programele de istoria arhitecturii și a interesului manifestat de publicul tânăr, am decis înființarea unei edituri în cadrul asociației, ale cărei colecții să ofere lucrări inedite de istoria artei și arhitecturii și de memorialistică.

Editura Istoria Artei a fost înregistrată în 24.01.2013 și este rodul muncii unei echipe pluridisciplinare formate din istorici de artă, istorici, arhitecți, traducători, graficieni și fotografi de arhitectură implicați anterior în proiectele asociației. Lucrările sunt coordonate de fotograful și graficianul Cristian Gache, Director Creativ. În 2012 am publicat primul caiet de activități de istoria arhitecturii pentru elevi. Colecțiile apărute în perioada 2013-2014 sunt: Trasee urbane de arhitectură, Cartea de nu-mă-uita, Arhiva de arhitectură și Arhitecți de neuitat. În 2015 vom lansa o nouă colecție, Album de familie.
Asociați/membrii fondatori
Istoric de artă drd. Oana Marinache, președinte
Istoric dr. Raluca Tănăsescu
Prof. dir. Daniela Beuran

54 Prezentare prezentare Asociația Istoria Artei a fost înființată în 2011 în scopul organizării unor programe de educație non-formală în domeniul culturii (istorie, istoria artei, pictură și meșteșuguri, protejarea patrimoniului). Dacă în primii ani ne-am îndreptat eforturile către copiii cu vârste între 4-11 ani, publicul nostru s-a diversificat pe măsura participării familiilor la programele oferite: conferințe, tururi ghidate, 2015-06-21 19:33:37 oan@14 http://eia.ro/prezentare/prezentare/ http://eia.ro/prezentare/prezentare/

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.