Edmond Van Saanen

Cel de-al doilea volum din colecția „Arhitecți de neuitat” a fost lansat la Biblioteca Central Universitară în 2 iunie 2015, de la ora 18:30. Albumul, realizat de istoricii de artă drd. Oana Marinache și dr. Gabriel Badea-Păun, apare într-o concepție grafică a lui Cristian Gache. 

Arhitect, decorator, compozitor, dramaturg, desenator și pictor, Edmond Van Saanen-Algi, personalitate de prim rang a lumii artistice a primei jumătăți a secolului al XX-lea este co-autorul a două simboluri bucureștene: Palatul Academiei de Studii Economice și Palatul Telefoanelor.

Proiectul editorial a beneficiat de sprijinul financiar al doamnei Mihaela Stoica și al domnului John Chrissoveloni. Albumul are 208 pagini și este realizat în format 16,5 cu 23,5 cm, duotone și policromie.

Parteneri: Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Artă al României, Arhivele Nationale ale României, Imobiliara Chrissoveloni

ISBN 978-606-93770-5-5

Preț: 45 lei

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.