Duiliu Marcu

    
Duiliu Marcu (1885 - 1966) este cel care dovedește o polivalență ieșită din comun în arhitectura românească, fiind personalitatea acesteia care se confundă practic cu aproape întreaga evoluție a arhitecturii noastre. Conviețuirea stilistică a eclectismului academic francez, a neoromânescului, a avangardei și a modernismului s-a manifestat pe parcursul întregii perioade dintre cele două războaie mondiale, în unele situații chiar în cadrul aceleiași clădiri. 
Consacrarea definitivă a lui Duiliu Marcu drept un mare arhitect al veacului trecut este dată de arhitectura modernist-clasicizantă, o arhitectură simplă, elegantă, a detaliului, în care interioarele sunt la fel de bine studiate ca exterioarele, formând un tot unitar. 
 
Broșura prezintă 31 de clădiri, grupate în 2 trasee pietonale, la care se adaugă 6 proiecte de sistematizare a orașelor țării, precum și alte imobile realizate în țară.
 
ISBN 978-606-93393-4-3
cercetător, fotograf și autor text: arh. dr. Mariana Croitoru
design grafic: Cristian Gache
Proiect co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din taxa timbrului arhitecturii 2013.

http://duiliumarcu.blogspot.ro/

Ediție epuizată

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.