Josef Schifelleers

Asociația și Editura Istoria Artei a pregătit în 2020 cel de-al șaptelea volumul al colecției "Arhitecți de neuitat", dedicat arhitectului olandez Josef Schiffeleers (1850-1919), cetățean român din 1885-1886. El apare într-o ediție limitată, de 100 exemplare, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea sa.

Personalitate de seamă a arhitecturii secolului al XIX-lea, și-a lăsat amprenta asupra Sinaiei și Bucureștiului, lucrând pentru Eforia Spitalelor Civile, societăți de asigurare și construcții, dar și pe cont propriu.

Albumul cuprinde peste 50 de lucrări, existente sau dispărute, grupate în 176 pagini, integral color. Formatul este cel consacrat, 23,5 cm x 16,5 cm, cu coperți color.

Cea mai mare parte din cheltuielile de producție au fost acoperite de sponsorizări din partea unor descendenți ai proprietarilor unor case realizate de Schiffeleers, dl. Jean Chrissoveloni si dna. av. Dana Gruia-Dufaut, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat și de această dată.

Autor text și cercetare: istoric de artă dr. Oana Marinache

Concept grafic: Cristian Oprea 

 

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.