Asociația Istoria Artei a fost înființată în 2011 în scopul organizării unor programe de educație non-formală în domeniul culturii (istorie, istoria artei, pictură și meșteșuguri, protejarea patrimoniului).

Dacă în primii ani ne-am îndreptat eforturile către copiii cu vârste între 4-11 ani, publicul nostru s-a diversificat pe măsura participării familiilor la programele oferite: conferințe, tururi ghidate, cursuri, vizite, excursii.

În 2012 Asociația a publicat primul caiet de activități de istoria arhitecturii pentru elevi, inspirat din creația arh. Cristofi Cerchez. Datorită succesului avut cu programele de istoria arhitecturii și a interesului manifestat de publicul tânăr, am decis înființarea unei edituri în cadrul asociației, ale cărei colecții să ofere lucrări inedite de istoria artei și arhitecturii și de memorialistică.

Editura Istoria Artei a fost înregistrată în 24.01.2013 și este rodul muncii unei echipe pluridisciplinare formate din istorici de artă, istorici, arhitecți, traducători, graficieni și fotografi de arhitectură implicați anterior în proiectele asociației. Colecțiile apărute în perioada 2013-2014 sunt: Trasee urbane de arhitectură, Cartea de nu-mă-uita, Arhiva de arhitectură și Arhitecți de neuitat. În 2015 vom lansa o nouă colecție, Album de familie. În 2018 a apărut cea mai nouă colecție, cea a publicației culturale ArhiTur.

Asociați/membrii fondatori
Istoric de artă dr. Oana Marinache, președinte
Istoric dr. Raluca Tănăsescu
Prof. dir. Daniela Beuran

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.