Paul Gottereau

Paul Gottereau (1843-1924) este cel mai prolific dintre arhitecții străini ai sfârșitului de secol XIX-lea și lui îi datorăm, în bună măsură, atmosfera pariziană pe care o imprimă Bucureștiului prin unele reședințe sau clădiri publice. Tocmai faima de care s-a bucurat în rândul protipendadei și a familiei regale a condus însă la marginalizarea lui din istoria arhitecturii și la evitarea atribuirii unor lucrări importante, existente și astăzi. 

Patru construcții sunt prezentate întotdeauna în albumele bucureștene - cele două palate regale, C.E.C.-ul și B.C.U.-ul - fiind într-adevăr emblematice pentru capitala noastră, dar ele nu reprezintă decât o foarte mică parte din activitatea sa, după cum vom vedea în cel de-al cincilea album din colecția „Arhitecți de neuitat”.

Un proiect editorial care apare cu sprijin financiar din partea companiilor TPA Horwath Romania, New Europe Capital și Imobiliara Chrissoveloni.
 
Partener: Arhivele Naționale ale României
 
Date tehnice:
Format A5, landscape, 254 pagini, duotone și color
 
Lucrarea nu se distribuie în librării, prezentarea ei având loc pe 3 octombrie, începând cu ora 18:30 în sala de conferintă a Librăriei ”Mihai Eminescu”.

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.