Caiet arh. Cristofi Cerchez

La împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Cristofi Cerchez (1872-1955), în 2012, Asociația Istoria Artei a organizat activități educativ-culturale în vederea readucerii în atenția publicului bucureștean a creației și a personalității arhitectului de origine armeană. Activitatea acestuia poate fi urmărită de-a lungul a 47 de ani, fiind un reprezentant de seamă al stilului neoromânesc.


În 16 septembrie 2012 am organizat o primă întâlnire la vila Minovici pentru a prezenta povestea arhitectului, a proprietarului și pentru a căuta elementele decorative pe obiectele aflate în grădina muzeului. Din data de 17 septembrie, în școlile și instituțiile partenere, au avut loc ateliere gratuite de istoria arhitecturii bucureștene, destinate elevilor claselor I-IV, urmate de tururi ghidate la diverse vile proiectate de arh. Cristofi Cerchez (1872-1955).


Ca instrument de lucru pentru elevii claselor primare, am publicat primul caiet de activități de istoria arhitecturii. Caietul se bazează pe cariera arh. Cristofi Cerchez, dar prezintă și aspecte de istorie bucureșteană, povești din secolul al XIX-lea legate de transformările orașului, introduce termeni de arhitectură și urbanism, explică profesiile legate de domeniu.


Echipa: istoric de artă Oana Marinache, fotograf și grafician Cristian Gache

Consultanți: prof. Daniela Beuran, arh. Sidonia Teodorescu


Tipar: CN Coresi


Exemplare: 1000

Stoc epuizat!

Identitate vizuala & design www.logotype.ro  |  webmaster Silviu Oprica  |  2015 Ⓒ Asociaţia Istoia Artei. Toate drepturile rezervate.